K čemu slouží brýle proti modrému světlu a opravdu fungují?

Kolik hodin denně strávíme u obrazovek digitálních zařízení? Nedávný průzkum naznačuje, že je to mnohem více, než si myslíme!

chrroma-collection-slider-opt

Ano, přesně tak. Podle průzkumu Forbes[1] dospělý člověk průměrně stráví více než 9 hodin denně u obrazovek chytrého telefonu, tabletu, televize a počítače. Z toho důvodu se není čemu divit, že expozice modrému světlu se stala tak horkým tématem v dnešní době.

Speciálně navržené brýle blokující modré světlo jsou jedním z nejlepších a nejjednodušších způsobů, jak se chránit. Stále se však objevuje spousta zavádějících informací o tom, jak brýle skutečně fungují a jak jsou efektivní.

Ve společnosti Barner víme, že nošení brýlí proti modrému světlu může mít pozitivní vliv na celkové zdraví a pohodu naší digitální generace, a proto se s vámi chceme podělit o naše odborné zkušenosti.

Snímek obrazovky 2020-10-11 183734

Chcete vědět, jak tyto brýle fungují? Čtěte dál!

 

Co jsou brýle proti modrému světlu?

Brýle proti modrému světlu jsou speciálně navrženy k ochraně našich očí před nadměrnému vystavování se umělému záření, které na nás působí z našich digitálních zařízení. Používání počítačových brýlí nám pomáhá vyhnout se možným vedlejším účinkům syndromu počítačového vidění a zajistit, aby naše oči byly odpočinuté i přes dlouhé hodiny strávené před obrazovkami.

 

Nejběžnější vedlejší účinky nadměrného vystavení se modrému světlu

Modré světlo může být skvělým příro dním zdrojem energie. V dnešní době jsme však obklopeni jak přírodním, tak umělým typem tohoto světla. Při našich každodenních povinnostech jsme stále více vystaveni vedlejším účinkům právě toho umělého. Už jste o nich slyšeli?

Níže uvádíme 4 nejčastější problémy vyplývající z nadměrné expozice modrému světlu:

1

1) Namáhané a suché oči: Typické příznaky jsou pocit pálení a řezání, podrážděné a zarudlé oči, citlivost na světlo. Spolu s nimi se může objevit tzv. syndrom počítačového vidění, který se projevuje bolestmi hlavy, rozmazaným viděním a bolestí krku i ramen.


2

2) Narušení spánkového cyklu: Vědci v Harvardu [2] zjistili, že jsme-li vystaveni více než 6 hodin modrému světlu, náš cirkadiánní rytmus se posune o dvakrát delší čas než při stejné době expozice zelenému světlu (3 hodiny versus 1,5 hodiny). HEV záření také dvakrát více snížilo množství melatoninu než expozice zelenému světlu. Hormon melatonin je jedním z našich nejlepších přátel, pokud jde o usínání.

3  

3) Únava očí: Pokud trávíme příliš mnoho hodin před digitálními obrazovkami, tak se kromě již popsaných příznaků syndromu počítačového vidění může objevit i únava a bolest očí. To obvykle znamená, že je těžší se soustředit na práci nebo jinou činnost.

4  

4) Problémy se zrakem: Další možný vedlejší účinek nadměrné expozice modrému světlu souvisí se schopností našich očí správně zaostřit. Všichni víme, že s věkem náš zrak slábne a můžeme ztrácet ostrost vidění. Pokud však vystavíme oči velkému tlaku, můžeme skutečně zhoršit jejich funkčnost, což povede k problémům se zrakem. Máte-li pocit, že by to mohl být i váš případ, podívejte se na nejběžnější příznaky zhoršeného vidění.


Opravdu brýle proti modrému světlu funguji?

Před méně než sto lety se poprvé objevila myšlenka chránit pokožku před potenciálně škodlivými UV paprsky. V 80. letech jsme mnohem lépe porozuměli tomu, jak tyto paprsky mohou naši pokožku poškodit. A dokážete si nyní představit, že byste byli celý den na sluníčku bez jakékoliv ochrany?

chamberi_woman 

V našem rušném digitálním životě trávíme všichni spoustu hodin před obrazovkami a donedávna jsme se nijak nešetřili. Nyní máme více informací o potenciálních účincích modrého světla, a tak nám přijde samozřejmé, že uděláme vše pro to, abychom náš zrak ochránili. Naše počítačové brýle jsou stylové, velmi pohodlné a není na ně potřeba předpis!

I když se jedná o relativně novou myšlenku, tak vznikla rychle rostoucí komunita digitálních profesionálů, kteří jsou fanoušky brýlí proti modrému světlu společnosti Barner.

Podívejte se na videa spokojených uživatelů a přesvědčte se sami! 

 

Jaké výhody přináší nošení brýlí proti modrému světlu?

5

Ostřejší zrak

6

Tlumí záření a námahu očí

7

Zlepšují SPV

8

Zlepšují držení těla a celkové zdraví

9

Kvalitnější spánek

 

 

Připojte se k digitálně uvědomělé generaci!

 

Naše zdroje: 

[1] Forbes

[2] Harvard

 

Přeloženo z oficiálního webu výrobce Barner.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.